Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua.... Untuk resepi masakan hari ini, jom kita cuba Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl untuk dimasak bagi keluarga tersayang. Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl ini boleh dibuat khas bagi musim perayaan dan juga jamuan lain. Semoga Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl yang dikongsikan ini dapat dinikmati oleh semua yang singgah ke blog Resepi Masakan.
Bahan-bahan Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl:
Bahan A
125 butter
50 gula aising (diayak)
1 biji kuning telur
1 sudu teh sirap chocolate Hersheys
Bahan B
50 gm badam kisar
50gm coklat urai
25 gm tepung potato starch
25 gm tepung jagung
10 gm susu tepung
120 gm tepung gandum
Bahan C (hiasan)
Chocolate chips
Cara Menyediakan Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl:
1. Gaulkan bahan-bahan A sehingga sebati.
2. Kemudian, masukkan bahan-bahan B dan gaul sehingga sebati.
3. Masukkan Adunan dalam piping beg yang mempunyai tips bintang.
4. Picit satu bulatan kecil. Hias dengan 2 biji chocolate chips.
5. Bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 20 hingga 25 minit.
6. Siap untuk dihidangkan.
Selamat mencuba Resepi Biskut Raya: Chocolate Swirl!
{ 0 comments... read them below or add one }
Post a Comment